top of page

Palestiinalaisiin siviileihin kohdistuvia Israelin sotatoimia on mahdotonta pukea sanoiksi

Päivitetty: 29. jouluk. 2023


Asukkaat evakuoivat eloonjääneen talosta, joka tuhoutui tiistaina 31.10.2023 Israelin ilmaiskussa Gazan eteläosassa sijaitsevassa Khan Yunisin kaupungissa. (Mohammed Dahman / Associated Press)

Palestiinan kansan kuluneita päiviä voisi luonnehtia seuraavin sanoin ja siltikään kuvaus ei kykene tavoittamaan edes pientä hetkeä siitä ennennäkemättömästä kärsimyksestä, josta on tullut tuhansien lasten ja viattomien siviilien arkea Gazassa.

Kokonaisten perheiden joukkomurhia, sairaaloihin, ambulansseihin, lääkäreihin, ensiapuhenkilöstöön ja toimittajiin kohdistuvia pommituksia, tiuhaan rakennettuihin pakolaisleireihin, kouluihin ja asutuskeskuksiin ammuttuja ohjuksia, tuhansien lasten ja siviilien armottomia tappoja, siviiliväestön kiduttamista kansainvälisen oikeuden kieltämällä valkoisella fosforilla, epäinhimillisen saarron ylläpitämistä, valheellisten uutisten ja propagandan levittämistä, humanitaarisen avun estämistä, kärsimystä, itkua, halvaantumisia, tuskaa, kuolemaa ja lisää tuskaa.

Ja lista jatkuu...

Ensiapuun ja sairaanhoitoon tarkoitettujen laitosten ja rakennusten tulisi humanitaarisen oikeuden mukaan olla turvallisia, mutta Israel tuhoaa ja pommittaa niitäkin. Edes viattomien lasten kuolemat eivät näytä millään tavalla jarruttavan tätä mielipuolisen raakaa kansanmurhaa toteuttavaa sionistista sotakoneistoa.


Surun murtama isä jättää viimeiset jäähyväiset

pienelle tyttärelleen, jonka Israel murhasi raa'asti Gazassa.


 

"Kansainväliset oikeussäännöt kieltävät sodankäyntitavat ja -keinot, jotka eivät tee eroa siviilien ja sotilaiden tai siviili- ja sotilaskohteiden välillä, mutta Israelin syyllistyessä niihin länsimaat ummistavat silmänsä."

 


Kansainväliset oikeussäännöt kieltävät sodankäyntitavat ja -keinot, jotka eivät tee eroa siviilien ja sotilaiden tai siviili- ja sotilaskohteiden välillä, mutta Israelin syyllistyessä niihin länsimaat ummistavat silmänsä. Aivan kuin Israel olisi kaikkien lakien yläpuolella. Tai jos nyt tarkkoja ollaan, eiväthän länsimaat silmiään varsinaisesti "ummista". Kunpa ummistaisivatkin.

Sen sijaan ne kyllä näkevät kaiken ja antavat vieläpä vankkumattoman tukensa sille. Jo ennen Gazan siviilejä vastaan käynnistetyn täysimittaisen teurastuksen alkamista Yhdysvallat on lähettänyt noin 3 miljardia dollaria vuosittain aseapua Israelille. Hamasin iskun jälkeen summat ovat olleet huomattavasti suurempia. Puhutaan summista, jotka ovat osalle maailman valtioista vuosikymmenien budjetteja, ja toiset eivät ole moisia rahoja eläessään nähneetkään.


Palestiinalainen tyttö puhkeaa itkuun saatuaan tiedon äitinsä kuolemasta.


Käynnissä on siis mittasuhteiltaan aivan poikkeuksellisilla summilla ja erityisen tehokkaalla sotakoneistolla toteutettu kansanmurha. Gazassa kuolee tällä hetkellä keskimäärin yli 100 lasta joka päivä. Jo yli 3000 lasta on kuollut 7. lokakuuta 2023 lähtien Gazan kaistaleella. Vertailukohdaksi voidaan ottaa Ukrainan sota, jossa on vajaan 20 kuukauden aikana kuollut taas arviolta noin 1700 lasta. Silti lapsiin ja siviiliväestöön kohdistuva Israelin teurastusoperaatio saa jatkua, ja länsimaiden hiljaisuus on niin äänekästä, että korviin sattuu.


 

"Gazassa kuolee tällä hetkellä keskimäärin yli 100 lasta joka päivä."

 


Jos yrität puhua näistä vääryyksistä, seuraa välittömästi yksi seuraavista reaktioista: joko aggressiivinen "mutta tuomitsetko Hamasin?" -kysymys, lakoninen "Israelilla on oikeus puolustaa itseään" -toteamus tai ynseä "olet antisemitisti" -syytös. Näitä mantroja toistellaan kuin automatisoitua koodia, joka aktivoituu aina kun keskustelun yrittää hetkeksi palauttaa tasolle, jossa on edes hitusen verran logiikkaa ja järkeä.

Palestiinan kansaan kohdistuvia Israelin epäinhimillisiä sotatoimia on mahdotonta pukea sanoiksi. Ne ovat kaikessa pahuudessaan ja mielivaltaisuudessaan juuri sitä, miltä ne näyttävätkin: yhdistelmä rajatonta hulluutta, sokeaa ihmisvihaa ja täydellistä empatiakyvyn puutetta.Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

Comments


bottom of page