Sortoa ja miehitystä vastustavan kansalaisaloitteen allekirjoittaminen on islamilainen velvollisuus

Päivitetty: 19. toukok.


Sortoa ja miehitystä vastustavan kansalaisaloitteen allekirjoittaminen on sekä inhimillinen että islamilainen velvollisuus.

Eurooppalainen kansalaisaloite siirtokuntatuotteiden tuonnin ja viennin kieltämiseksi on avattu allekirjoituksille maailman kansainvälisen oikeudenmukaisuuden päivänä 20. maaliskuuta.

Aloite kieltäisi kaupan esimerkiksi sotilasmiehityksen alla oleville alueille perustettujen laittomien siirtokuntien kanssa, joihin miehittäjä siirtää omaa väestöään.

Kyseessä olisi yleinen säädös, joka ei kohdistu mihinkään tiettyyn maahan. Sen mahdollisia soveltamiskohteita olisivat muun muassa Israelin miehittämät palestiinalaisalueet, Marokon miehittämä Länsi-Sahara ja Venäjän miehittämä Krim. EU on jo kieltänyt tuonnin Krimin niemimaalta.

Monet ihmisoikeusjärjestöt ovat puhuneet Israelin harjoittamasta väestönryhmien erottelusta jo pitkään, mutta maailman suurin ihmisoikeusjärjestö Amnesty International julkaisi helmikuun alussa raportin, missä todetaan, että Israelin valtio ylläpitää apartheid-järjestelmää Palestiinassa.

Uutta raporttia voidaan pitää merkkipaaluna, sillä se on Israelin apartheidia tutkineista selvityksistä mahdollisesti kaikkein yksityiskohtaisin ja kattavin. Se, että Amnesty International ottaa tällä tasolla kantaa asiaan, saattaa muuttaa keskustelun suuntaa hyvinkin merkittävästi. Raportissa korostetaan, että Yhdysvallat ja Euroopan unioni eivät ole ulkopuolisia rauhantekijöitä, vaan tukevat toiminnallaan Israelin rotuerottelua.

Yksi esimerkki tästä on se, että vaikka EU tuomitsee pelkästään juutalaisille tarkoitetut Israelin laittomat siirtokunnat miehitetyillä alueilla, samalla se kuitenkin sallii niissä valmistettujen tuotteiden tuonnin. Raportissa Amnesty toistaa aiemmat vaatimuksensa siirtokuntatuotteiden tuonnin kieltämisestä.

Aloitteeseen tarvitaan miljoona allekirjoitusta EU-maista, jotta se menee Euroopan komission käsiteltäväksi. Allekirjoituksen tekeminen vie alle minuutin, mutta voi ajan kanssa muuttaa ihmiskohtaloita.

KANSALAISALOITTEEN ALLEKIRJOITTAMINEN EI OLE PELKÄSTÄÄN
INHIMILLINEN VELVOITE, VAAN ISLAMILAINEN MYÖS.

Profeetta Muhammad ﷺ on sanonut:

مَنْ رَأَى مِنْكُمْ مُنْكَرًا فَلْيُغَيِّرْهُ بِيَدِهِ فَإِنْ لَمْ يَسْتَطِعْ فَبِلِسَانِهِ فَإِنْ لَمْ يَسْتَطِعْ فَبِقَلْبِهِ وَذَلِكَ أَضْعَفُ الْإِيمَانِ

"Sen, joka näkee pahaa tapahtuvan, tulisi muuttaa se käsillään, ja jos hän ei pysty siihen, niin kielellään, ja jos hän ei kykene siihenkään, sitten sydämellään –
ja tämä on uskon heikoin muoto." [Muslim]


NYT KAIKKI ALLEKIRJOITTAMAAN TÄMÄ TÄRKEÄ KANSALAISALOITE!Lähteet:

https://rauhanpuolustajat.org/eun-kansalaisaloite-siirtokuntatuotteiden-kieltamisesta/?fbclid=IwAR33E-ysTjdcvwvq4MfjKzVSVTCfj3gnPW3KVKLjhGYk1fWxNYlXhR1El2o

https://www.amnesty.org/en/wp-content/uploads/2022/02/MDE1551412022ENGLISH.pdf

https://www.abuaminaelias.com/dailyhadithonline/2012/02/26/whoever-sees-evil-change-it/


Kuvalähteet:

https://www.pexels.com/fi-fi/kuva/lippu-asetelma-vaakatasossa-israel-4033852/ (muokattu kuva)

https://www.amnesty.org/en/wp-content/uploads/2022/02/MDE1551412022ENGLISH.pdf

14 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki