top of page

Paras rukous anteeksiannon pyytämiseen

Päivitetty: 25. toukok. 2023
Profeetta Muhammad (ﷺ) on sanonut, että paras rukous (sayyid al-istighfaar) anteeksiannon pyytämiseen Jumalalta on lausua seuraava dua:

"Allah, Sinä olet Herrani, ketään muuta ei palvota oikeudella kuin Sinua. Sinä loit minut ja minä olen orjasi. Minä pysyn liitossasi ja lupauksessasi (noudatan ja uskon käskyihisi) kykeneväisyyteni mukaan. Haen turvaa Sinusta tekojeni pahuutta vastaan. Tunnustan siunauksesi minua kohtaan ja tunnustan syntini. Suo minulle anteeksiantosi, sillä kukaan muu kuin Sinä ei voi antaa anteeksi syntejä."


اَلّلهُمَّ أنْتَ رَبِّيْ لَا اِلهَ اِلَّا أَنْتَ خَلَقْتَنِيْ وَأَنَا عَبْدُكَ وَأَنَا عَلى عَهْدِكَ وَوَعْدِكَ مَا اسْتَطَعْتُ أَعُوْذُ بِكَ مِنْ
شَرِّ مَا صَنَعْتُ اَبُوءُ لَكَ بِنِعْمَتِكَ عَلَيَّ وَأَبُوءُ بِذَنْبِيْ فَاغْفِرْ لِيْ ذُنُوْبِىْ فَإِنَّه لَا يَغْفِرُ الذُّنُوْبَ إلَّا أَنْتَ

“Allahumma anta Rabbii laa ilaaha illaa anta, khalaqtanii wa ana ‘abduka, wa ana a’la a’hdika wa wa’dika mastata’tu, a’udhu bika min sharri maa sana’tu, abuu'u laka bini’matika a’laiya, wa abuu'u laka bidhanbii faghfirlii, fa innahu laa yaghfiru-dhunuuba illaa anta.”

Profeetta (ﷺ) on myös sanonut:

"Se, joka lausuu tämän duan aamulla uskoen siihen varmuudella ja kuolee sinä päivänä, tulee pääsemään Paratiisiin. Ja se, joka lausuu sen illalla uskoen siihen varmuudella ja kuolee sinä iltana, tulee pääsemään Paratiisiin."


Lähteet:

Sahih al-Bukhari 6306: Book 80, Hadith 3

58 katselukertaa0 kommenttia

Viimeisimmät päivitykset

Katso kaikki

コメント


bottom of page